Chemin Boissier, Geneva

Entrance view chemin boissier threefold architects 01 chemin boissier threefold architects 02 chemin boissier threefold architects 03 Interior dog chemin boissier threefold architects 08 chemin boissier threefold architects 04 chemin boissier threefold architects 05 ground floor v first floor v.6 chemin boissier threefold architects 06 chemin boissier threefold architects 10

Chemin Boissier, Geneva

Threefold Architects have received planning consent for a dramatic new build contemporary house of 1,300m2 on a sloping site overlooking Lake Geneva, Switzerland.

The design strategy exploits the key aspects of this unique site to create a spectacular new house, conceived as a glacial landscape where spaces and views flow like water through the house and to the lake and mountains beyond. 

Spatially the house steps down the sloping site with the main volumes pulled apart to form a series of internal and external courtyards, ponds and dramatic double and treble height spaces that fill the building with natural light.

Formally the building is inspired by the proportions and grandeur of classical colonnaded villas interpreted to create a contemporary 21st century design that also embraces modern environmental technologies in order to achieve the 'Minergy Plus' standard. 

The building is clad with natural stone externally which runs inside to form the internal wall and floor coverings of the principle spaces. In terms of accommodation the the building contains a master suite, 5 further ensuite bedrooms, study and ground floor living and entertaining rooms, cinema room, strong room, wine cave, gym & wellness centre, indoor & outdoor swimming pools, underground parking for 7 cars and a lift.