Project Pearl

Threefold have recently completed a concept design for a major transport company for the fit-out of their new 140,000 sq.ft headquarters in Greater London to accommodate 1500 staff.

The design of their current office building has the effect of isolating rather than uniting the workforce. The concept of the proposal is to reconnect departments by creating agile working zones in the middle of the plan. Set over four floors the strategy for organisation, orientation and integration involved:

• A zone that spans and connects from agile to more formal workspaces.

• A heart at the centre of the building that encourages healthy working practices and creates a new and positive working atmosphere.

• A scaleable approach that can be applied to a greater or lesser extent on individual floorplates or through the building as a whole.

 A collection of components which provide spaces for a wide range of working environments have been designed and tailored to the specific requirements of all departments.

Plan Floor Plates Components GROUND FLOOR A1 Agile Meetings Section 01 Board Meeting View V2 Forum View V3 Booth View V1 Glade View objects V5 Office View